Leefbaar Herten

Beste gebuur,

 

Lees verder onder de advertentie

Dinsdag 28 december 2021 is er een informatiegesprek geweest met Curd Vanmarcke verantwoordelijke van D&G fruit BV, ivm de aanpassing huisvesting seizoenarbeiders. Dit gaat over de loods achter het woonhuis van Jos Verjans.

Mr Vanmarcke had een mooie powerpoint gedeeld over hoe en welke aanpassingen er zouden gebeuren.

En nu komt het.
De aanpassing is niet het einddoel maar een begin om de huisvesting van 48 personen te verdubbelen naar bijna 100 arbeiders vanuit Roemenië. Waarschijnlijk zo goed als allemaal mannen.

Inwoners in Herten niet enkel de hertenstraat bedroeg 97 inwoners in 2016, vandaag zal dat niet veel meer zijn. Dit aantal zal dus verdubbelen op 1 adres

Meer nog van 48 seizoenarbeiders die 3 maanden per jaar verblijven in de woonvertrekken in de loods, zullen er na de uitbreiding 40 vast verblijven, en tijdens het plukseizoen uitbreiden tot bijna 100. Dit kan men nog moeilijk seizoenarbeiders noemen.

Deze mensen moeten hun vrije zondag doorbrengen op 1200 m², dat is 12m² buitenruimte per persoon.

Alhoewel Mr Vanmarcke beweert dat alles onder controle zal zijn, ben ik er zeker van dat je zo een groep onmogelijk onder controle kan houden.

Wat we ook niet mogen vergeten zijn onze lokale fruitteler op onze straat, waar ook seizoenarbeiders verblijven tijdens de pluk. We zullen dus hoogst waarschijnlijk met verschillende nationaliteiten zitten, iets wat dikwijls niet zo heel goed afloopt

Even over D&G fruit, dit is geen lokaal familie fruitberdrijf. D&G fruit is 100 procent in handen van de groep Vergro uit Meulenbeke – West-Vlaanderen. 

De hertenstraat de last en de opbrengst naar West-Vlaanderen.

Ook de middenstand van wellen behalve de LIDL zal niet kunnen profiteren van inkomsten, alle geld vloeit mooi terug naar de families in Roemenië.

Tegen half januari zal D&G fruit de aanvraag indienen bij ons gemeentebestuur, wij als bewoner kunnen hier verzet tegen aantekenen.

 

Hou onze straat leefbaar en zeg neen tegen de verdubbeling van de seizoenarbeider in de hertenstraat.

 

Teken onze petitie tegen deze uitbreiding.

Teken Deze Petitie!

97%
Handtekeningen: 29
Doel Handtekeningen: 30
Deze Petitie Is Gestart Door:

Stany Berden

Stuur Een Email

Verzekeraars vergoed onze zorg! #verzekerME!

2893 Handtekeningen

Onvoldoende compensatie huidige leenstelsel

62434 Handtekeningen

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

126794 Handtekeningen

Tekenen Promoten