Zet de dwerghamster terug op de positieflijst!

 

Vandaag, woensdag 6 juli 2022, is bekend gemaakt dat de Russische dwerghamster, de Campbelli dwerghamster en de Roborovski dwerghamster vanaf 1 januari 2024 van de positieflijst afgaan. Dit houdt in dat het houden van deze dwerghamster vanaf dan verboden zal zijn. 

Lees verder onder de advertentie

 

 

Wij zijn het volledig eens met de stelling dat veel dwerghamster onder verkeerde leefomstandigheden gehouden worden. Dwerghamsters hebben specifieke behoeftes zoals een ruime kooi, diepe bodembedekking en genoeg beschutting. Ook zien wij dat dwerghamster te vaak samen gehouden worden door mensen die daar totaal geen verstand van hebben. Dit zorgt ervoor dat hamsters elkaar doodbijten of moeders hun jongen opeten.

 

 

Maar het verbieden van het houden van deze dwerghamster is een wel heel luie oplossing.


In plaats daarvan eisen wij dat er een verbod gaat komen op de verkoop van onveilige hamster spullen. Denk hierbij aan te kleine traliekooien, te kleine loopwielen, hamsterballen, hamsterwatten etc. Ook zou een verbod van het samen houden van dwerghamsters (behalve voor fokkers) geen verkeerd idee zijn. 

 

De hobbyfokkers en hobby houders van hamsters zijn het dupe van deze motie. Daarom komen wij in beweging om de wet rondom het houden van dwerghamster aan te passen in plaats van het volledig te verbieden. 


Dus zorg voor een verbod op onveilige hamster spullen, maak regels over het houden van hamsters en zet de dwerghamster terug op de positief lijst!

Petitie beëindigd

3326 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Tessa

Stuur Een Email

TERRAS RESTAURANT RAFI PALMGRACHT

195 Handtekeningen

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

3023 Handtekeningen

Tekenen Promoten