Geen concentratie van statushouders in Winschoten

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van de gemeente Oldambt wil op zeer korte termijn 21 statushouders “tijdelijk” vestigen in het zorgcentrum Emmaheerdt aan de Poststraat in Winschoten. De gemeente wil op deze locatie 14 van de 40 eenkamerappartementen huren voor een periode van 1 jaar met uitzicht op een onbeperkte periode. Dit is een uitbereiding op de al bestaande opvang van 130 Oekraïners in twee hotels en 100 tot 180 minderjarige vluchtelingen aan de M.U. Stikkerlaan. Dit zou dan de vierde locatie zijn in een radius van 500 meter in het centrum van Winschoten. 

 

Lees verder onder de advertentie

Als directe omwonende draag ik vluchtelingen een warm hart toe. Maar het concentreren van een grote groep van voornamelijk alleenstaande vergunninghouders brengt onze buurt uit balans. Omdat er geen direct perspectief op permanente huisvesting of dagbesteding is en de integratie nog moet beginnen, verwacht ik een significante derving van woongenot en veiligheidsbeleving. 

 

Ik roep het college van B&W hierbij op, om tot een eerlijker en evenrediger verdeling van statushouders in de gemeente te komen.  

 

 

Petitie beëindigd

295 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Buurt Winschoten Centrum

Stuur Een Email

Emiel & Herman

Geen verplichte QRcode in onze strijd tegen corona

29606 Handtekeningen

Hou het licht aan in

2023 Handtekeningen

Geen AZC in De Cleene Hooge, uit onvermogen

796 Handtekeningen

Tekenen Promoten