Een visumregeling voor in Rusland wonende ouders

Geachte heer Hoekstra,

 

Lees verder onder de advertentie

In deze brief willen wij u verzoeken om een visumregeling voor in Rusland wonende ouders en andere naaste familieleden van burgers en ingezetenen van Nederland.

 

Onlangs werd bekend dat Nederland een voorstel steunt om in de hele Europese Unie te stoppen met het uitgeven van toeristenvisa aan Russische staatsburgers. Momenteel hanteert Buitenlandse Zaken in bepaalde gevallen nog een uitzonderingsbeleid. Helaas geldt dit beleid niet voor ouders en andere naaste familieleden (broers, zussen, grootouders) met de Russische nationaliteit. Bovendien staat het reisadvies voor Rusland op ‘oranje’ (en deels op ‘rood’), wat ook reizen van Nederland naar Rusland uiterst moeilijk maakt. Dit alles heeft ertoe geleid dat mensen met familie in Rusland geen mogelijkheid meer hebben om deze familieleden te bezoeken of op bezoek te laten komen.

 

Om deze redenen verzoeken wij u de regels van het uitzonderingsbeleid te heroverwegen, en ouders en andere naaste familieleden in aanmerking te laten komen voor een visum kort verblijf.

 

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat de medewerkers van de Nederlandse consulaten in Rusland door de regering tot persona non grata zijn verklaard, waardoor er geen of weinig personeel is om visumaanvragen in behandeling te nemen. Daarom verzoeken wij u verder te kijken naar mogelijkheid tot samenwerking met de consulaten van nabijgelegen landen (Duitsland, België, etc.), die de uitgifte van het visum kort verblijf zouden kunnen faciliteren.

 

Onze ouders en familieleden zijn geen toeristen, maar een toeristenvisum biedt hun de enige mogelijkheid om ons te bezoeken. Mocht er inderdaad gestopt worden met het uitgeven van toeristenvisa, dan verzoeken wij u hen op te nemen in de regeling voor humanitaire visa.

 

Wij vragen u onze ouders en familieleden geen onschuldige gijzelaars te laten worden van de huidige situatie. Bied hun alstublieft de mogelijkheid ons te bezoeken. Hou ons niet langer van elkaar gescheiden.

 

We vragen u uw reactie te sturen naar de coördinator van deze petitie Anastasia Kurysheva.

 

 

Petitie beëindigd

1039 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Anastasia Kurysheva

Stuur Een Email

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

126825 Handtekeningen

Houd Friesestraatweg 137A groen!

388 Handtekeningen

Geen verplichte QRcode in onze strijd tegen corona

29606 Handtekeningen

Tekenen Promoten