Stop sloop Broekpolder

De Vlaardingse gemeenteraad heeft op 12 mei 2022 met 28 stemmen voor en 3 stemmen tegen een motie aangenomen om 70 hectare van de Broekpolder versneld te ‘saneren’ door er een laag grond van een meter op te storten.

 

Lees verder onder de advertentie

Dat onderwerp was opmerkelijk genoeg niet aan de orde in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

De gemeenteraad meent dat met de ‘sanering’ de natuur zich kan ontwikkelen, iets dat het op deze locatie al bijna 50 jaar geweldig doet.

 

De bevolking vreest dat de ‘sanering’ wordt gebruikt om het gebied bouwrijp te maken en wil het gebied behouden zoals het nu is.

 

Tijdens de ‘saneringsoperatie’ waarvoor zeven jaar staat gepland, is de Broekpolder voor bijna alle Vlaardingers minder toegankelijk.

 

Deze operatie verwoest bomen die de lucht zuiveren en vervuilen de lucht met ongeveer 35 duizend vrachtwagens die af en aan rijden om de grond te storten.

 

De 70 hectare Broekpolder die de gemeente wil ‘saneren’ is rijk aan flora en fauna.

Het is voor mensen uit Vlaardingen en omgeving een groene oase in een van de meest versteende gebieden van Nederland, dat de laatste jaren van veel groen is beroofd ten behoeve van woningen en parkeerplaatsen.


Vlaardingen heeft de afgelopen jaren ook te lijden gehad met de sloop van het Oeverbos, waar nooit een duidelijke uitleg voor is geweest en duizenden bomen plaats moesten maken voor twee windmolens.

 

De komst van de Blankenburgtunnel en de verbreding van de A20, met als gevolg nog meer fijnstof in de lucht.

Teken Deze Petitie!

4%
Handtekeningen: 160
Doel Handtekeningen: 4000
Deze Petitie Is Gestart Door:

Perry Menexis en Irma Woensdregt

Stuur Een Email

Kwekerij Osdorp moet blijven!

2507 Handtekeningen

Voor Andere Tijden, weg met de bezuiniging

86482 Handtekeningen

Red het radioprogramma Mangiare!

6389 Handtekeningen

Tekenen Promoten