Strafverhoging roekeloos rijgedrag.

De 22-jarige Shana Leurs overleed vorig jaar aan de gevolgen van een aanrijding in Osdorp. Terwijl zij de Wolbrantskerkweg overstak werd ze geraakt door de Golf GTI van M.L. De klap was enorm: de jonge vrouw vloog 20 meter door de lucht en kwam tot stilstand doordat ze een verkeersbord raakte. Uit onderzoek bleek dat M.L. over een afstand van 55 meter (maximaal 30 meter voor de plek van de botsing) gemiddeld 100 km per uur had gereden. Dat was voor het OM een belangrijke overweging om te stellen dat er sprake zou zijn van roekeloos gedrag dat tot het fatale ongeval heeft geleid. De officier eiste om die reden een celstraf van drie jaar en een rijontzegging van vijf jaar. Het OM voerde daarbij ook nog aan dat M.L. in de minuten voor het ongeluk aantoonbaar actief was geweest op zijn telefoon. 

Echter, volgens de rechtbank heeft M.L. onvoorzichtig en niet roekeloos gereden. De straf die M.L. nu krijgt valt daarom ook een stuk lager uit dan de geëiste drie jaar cel en rijontzegging van vijf jaar. M.L. moet zes maanden de cel in en krijgt een rijontzegging van twee jaar van de rechters.

Lees verder onder de advertentie

Via deze petitie wil ik voor elkaar krijgen dat de officier van justitie in beroep gaat. 

Een half jaar cel voor dit totaal onverantwoordelijke rijgedrag, met als gevolg de dood van een jonge vrouw... Dit kan en mag niet. De volgende keer kan het jouw kind zijn.

Laat strafverhoging een signaal zijn dat een mensenleven méér waard is dan dit laffe tikje op de vingers.

Petitie beëindigd

61 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Erica van Dam

Stuur Een Email

Stop de Koranvernietiging in Nederland

36533 Handtekeningen

Hervat multiple entry visa familieleden Rusland

1656 Handtekeningen

GEEN "KNIP" KANAALWEG HEILOO

969 Handtekeningen

Tekenen Promoten