Realiseren Skeelerbaan Voorschoten

 

Maak jij je ook hard voor de Skeelerbaan IJsclub Voorschoten?

Lees verder onder de advertentie

 

Teken de petitie!

De IJsclub Voorschoten bestaat al sinds 1956 en telt 1.600 leden. In het weekend van 17 en 18 december 2022 zochten meer dan 4.000 schaatsliefhebbers onze bevroren natuurijsbaan op! Al jaren bestaat de wens om op dit terrein een skeelerbaan aan te leggen. Logisch, want dan kun je het hele jaar door de baan op, en door de skeelerbaan te besproeien kan de ijsbaan in tijden van vorst veel sneller open. De gemeente Voorschoten staat in principe sympathiek tegenover het plan voor een skeelerbaan, maar het ijsbaanterrein is ook een potentiële locatie voor woningbouw. Een lastig dilemma, dat begrijpen we.

Tot een besluit in de gemeente is het dan ook nog niet gekomen. Wij willen daar verandering in brengen.

Voorschoten is de laatste tijd sterk gegroeid in aantal huizen en inwoners, en de sportvoorzieningen zijn daarin niet meegegroeid. Deze ijsbaan, die er al sinds 1960 ligt, biedt de unieke kans om op bestaand terrein veel meer (schaats)sport mogelijk te maken. Dat betekent dat de gemeente af zou moeten zien van het terrein als mogelijke locatie voor woningbouw en kiest voor een blijvende groene sport- en speelplek met een skeelerbaan.

Met de komst van een skeelerbaan kan de in het dorp geliefde schaatsport het hele jaar veilig worden beoefend, op schaatsen of op wieltjes.

Dat is gegarandeerd veilig, zowel als er geen ijs ligt (op de baan is het veiliger skaten dan op straat) als in tijden van vorst. De ijsbaan is immers een gezellige plek, waar gezinnen, kinderen en volwassenen -onder toezicht- veel sneller de ijzers kunnen onderbinden dan aan de slootkant.

De Gemeente Voorschoten heeft in de toelichting op de begroting 2023 opgenomen, dat zij de lokale sport- en beweegaanbieders willen versterken:

Eén euro investeren in sport en bewegen levert 3,12 euro aan maatschappelijke opbrengst op’.

Op een skeelerbaan kan al na enkele dagen vorst - 2 centimeter ijs is genoeg - geschaatst worden. In Warmond ligt al een mooie skeelerbaan, en daar kon in december 2022 de ijsbaan vijf dagen eerder open, dan in Voorschoten! (Bij onze landijsbaan moeten we eerst 8 cm dik ijs meten voordat de deuren open kunnen.)

Het is dus hoog tijd om de plannen voor een mooie skeelerbaan in Voorschoten uit de ijskast te halen! Wij zijn er klaar voor, hebben er ook al wat spaargeld voor opzij kunnen zetten.

Wat nu nodig is, is de toezegging van de gemeente! Jij kunt ons daarbij helpen door deze petitie te ondertekenen!

Met de uitkomst van deze petitie kunnen we de gemeente Voorschoten laten zien dat een skeelerbaan breed wordt toegejuicht. Jouw steun legt dus gewicht in de schaal en kan ervoor zorgen dat het besluit wordt genomen om nu echt werk te maken van de skeelerbaan. Daardoor kan de groeiende groep Voorschotenaren het hele jaar door genieten van onze prachtige en gezonde sport.

 

Veel dank alvast,

 

Bestuur IJsclub Voorschoten

 

 

 

 

 

Petitie beëindigd

1062 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Jan Altenburg

Stuur Een Email

IJsclub Voorschoten

Steunbetuiging voor dansgezelschap de Stilte

2734 Handtekeningen

Stem tegen flexwoningen in de Woudhoek

266 Handtekeningen

Nieuwe speel tuin Lijsterbeslaan

101 Handtekeningen

Tekenen Promoten