Fratellini Amsterdam heeft jullie hulp hard nodig


DE GEMEENTE DWINGT ONZE WINKEL
TE VERANDEREN

Tot onze grote schrik heeft de gemeente Amsterdam aangekondigd onze geliefde familie winkel Fratellini Amsterdam te zullen gaan handhaven en dwangsommen op te leggen

De 2 tafeltjes, krukjes en menuaanbod die wij hebben, op veler verzoek van de buurt, zouden in strijd zijn met het bestemmingsplan Winkeldiversiteit van 6 oktober 2017 gericht op het beperken van ‘toeristenwinkels’ die zich hoofdzakelijk richten op dagjesmensen. Fratellini Amsterdam past niet binnen deze kaders. 

Lees verder onder de advertentie

Vanaf de opening (okt 2021) proberen wij juist iets toé te voegen aan de Haarlemmerbuurt. Geen Nutella, donut- of ticketwinkel…

Onze, altijd gezellige winkel past juist wel in het nieuwe beleid van de gemeente: aanpak binnenstad en winkeldiversiteit met als doel een buurtfunctie. Wij, het fratellini team, maken van elke dag een feestje voor onze lieve klanten, de buurt en ons zelf!

 

Bij Fratellini verkopen wij unieke ambachtelijke Italiaanse producten en Focaccia's van hoge kwaliteit. Ons assortiment is er voor de buurt en niet specifiek gericht op toeristen. Het zou jammer zijn als we onze winkel zouden moeten sluiten of volledig moeten aanpassen/veranderen en het pand vervolgens in handen gaat komen van een echt toeristische winkel, zoals er helaas al te veel zijn in het centrum.

 

We zijn vastbesloten om onze gezellige winkel te behouden en zullen er alles aan doen om sluiten te voorkomen. Helaas hebben gesprekken met de gemeente tot op heden niet geleid tot een oplossing. In plaats van maatwerk toe te passen, houdt de gemeente vast aan een te streng “oud” beleid gericht op de verkeerde ondernemingen.


STEUN ONS!

  • Teken deze petitie 

We zijn jullie enorm dankbaar 🙏🏻

Petitie beëindigd

1500 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Simone Remmers

Stuur Een Email

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

126825 Handtekeningen

Geen verplichte QRcode in onze strijd tegen corona

29606 Handtekeningen

Handen af van het park.

140 Handtekeningen

Tekenen Promoten