Bescherm de Mussenburglei en de trage weg

Beste inwoner van Edegem.

 

Lees verder onder de advertentie

Wandelt of fietst u soms door de Mussenburglei of het Kattengat? Dan hebben we jullie hulp nodig !!

 

Samen met enkele buren doen we enorme inspanningen om de Mussenburglei en het Kattengat verkeersarm te houden en het groene pad te vrijwaren van extra verkeer. Zo werd er onder meer een bareel geplaats om het sluipverkeer tegen te gaan en ervoor te zorgen dat wandelen en fietsen op een veilige manier mogelijk is.

 

De weg “Mussenburglei” met zijn oude kasseien staat ook officieel geklasseerd als een “trage weg” wat per definitie betekend dat alle gemotoriseerd verkeer vermeden dient te worden en de weg in hoofdzaak gereserveerd is voor wandelaars en fietsers.

 

Echter is deze rustige wandel/ fietsstraat in gevaar!

 

We lichten het kort even toe.

 

Sinds kort werd het kasteel Mussenburg verkocht aan nieuwe eigenaars.

Fantastisch nieuws, vermits het kasteel in slechte toestand was en nu opnieuw opgeknapt wordt.

 

Het kasteel heeft een prachtige private en prestigieuze toegangsdreef omgeven door prachtige lindenbomen en dit met origineel adres Mechelsesteenweg 396. Maar voor de nieuwe bewoners is één enkele toegangsdreef echter niet voldoende en wenst men een extra ingang te creëren via de Mussenburglei (dewelke dus geklasseerd staat als trage weg).

 

Het bestaande poortje van 1m breed (niet voor gemotoriseerd verkeer) tussen het groen zou vervangen worden door een nieuwe grote prestigieuze toegangspoort dewelke in de toekomst als hoofdingang gebruikt zal worden. De gemeente heeft in dit dossier ook reeds een adreswijziging toegestaan zodat het kasteel Mussenburg niet langer gelegen is te Mechelsesteenweg (met huidige toegangsdreef) maar nu een nieuwe huisnummer krijgt in de Mussenburglei.

 

Het veranderen van adres, alsook het creëren van een nieuwe ingang voor gemotoriseerd verkeer heeft dus een grote invloed op het verkeer in de Mussenburglei. Er is dan ook een grote bezorgdheid van de buren, zeker indien er ooit commerciële activiteiten in het kasteel zouden plaatsvinden en het verkeer evenredig toeneemt.

 

We wensen de nieuwe bewoners van het kasteel het allerbeste maar kunnen spijtig genoeg niet zomaar toestaan dat adressen veranderd worden, er extra toegangen gecreëerd worden aan een geklasseerde trage weg die vrij moet blijven van elke verkeersattractieve functie. Bovendien is de noodzaak van een extra ingang twijfelachtig, zeker vermits deze nieuwe ingang uit komt op een onverhard stuk zandweg. Wordt in de toekomst dit stukje zandweg dan ook nog verhard? Of wat met de bomen die sneuvelen voor het bouwen van de nieuwe poort?

 

Daarom vragen we alle wandelaars, fietsers en sympathisanten om onze petitie te ondertekenen!

 

We eisen dat de gemeente het statuut van de weg respecteert en deze zone veilig houd voor alle wandelaars en fietsers. Laten we deze groene wandelstraat samen behouden !

 

We hopen alvast op jullie massale steun

 

 

Petitie beëindigd

103 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Buren Mussenburglei

Stuur Een Email

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

3188 Handtekeningen

Geef Frans een kans!

769 Handtekeningen

Tekenen Promoten