MAAK DE NOORD IJSSELDIJK VERKEERSVEILIG!

Wij, gebruikers van de Noord IJsseldijk te IJsselstein willen een verkeersveilige Noord IJsseldijk. Waar je veilig kunt fietsen, wandelen, genieten van de natuur. Nu ben je min of meer vogelvrij op deze gevaarlijke weg, waar te veel, te hard en agressief gereden wordt.

 

Lees verder onder de advertentie

Er is onderzoek verricht om feiten te verzamelen, een Veilig Verkeer Nederland verkeersenquête en snelheidsmetingen. Uit de resultaten blijkt dat de weg verkeersonveilig is en er structureel veel te hard wordt gereden.

 

Er is een verslag gemaakt met de resultaten, waarin de knelpunten en gevaarlijke locaties zijn benoemd. Verder blijkt ook uit de CROSS-score dat de Noord IJsseldijk heel hoog scoort op het gebied van ongevallen en snelheid (zie ook www.bliq.report). 

 

Tenslotte heeft Veilig Verkeer Nederland een vergelijking gemaakt met nabijgelegen soortgelijke wegen: de Noord IJsseldijk heeft per kilometer 3 maal zo veel ongevallen als de Nedereindseweg in Utrecht!

 

De Noord IJsseldijk is een erftoegangsweg!

 

Hierbij vragen wij, ondertekenaars van deze petitie, aan de gemeente IJsselstein de inrichting van de Noord IJsseldijk af te stemmen op bestemmingsverkeer.

 

Petitie beëindigd

75 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Verkeersactie 3402

Stuur Een Email

Red Kinderboerderij de Waalrakkers

1315 Handtekeningen

Nieuwe speel tuin Lijsterbeslaan

102 Handtekeningen

Stem tegen flexwoningen in de Woudhoek

269 Handtekeningen

Tekenen Promoten