PostNL, genoeg is genoeg!

Wij, medewerkers van PostNL zijn de alsmaar te snelle veranderingen helemaal zat. Het personeel gaat er aan onderdoor. Er moet echt iets gaan veranderen.

 

Lees verder onder de advertentie

In de sortering/voorbereiding kan men wel huilen vanwege de situatie op de ingehuisde locaties. De druk is daar momenteel ongekend hoog.
In tijdsnood komen vanwege de hoge volumes die in steeds minder tijd de deur uit moeten. Wijken die moeten worden afgebroken en worden doorgeschoven, wat in sommige gevallen structureel gebeurt. Partijen post die niet verwerkt kunnen worden. Te weinig kasten om alles voor te kunnen bereiden.
Management dat niet escaleert en zelfs nog durft te vragen of men nog meer zou willen werken. De sfeer onderling is verpest. Mensen lopen zelfs huilend weg.

Bij bezorgen moet men lopen met een combibundel die dubbel zo dik is, omdat de poststromen gesplitst zijn, maar alsnog als combibundel bezorgd wordt. En daarbij nog een derde bundel erbij hebben die niet eens normaal in de zijtassen passen. Bezorgers staan met alle tassen naast hun fiets en vragen zich af hoe ze alles moeten inpakken.
Logisch bezorgen waarbij de routes totaal niet logisch zijn, maar niet alle input van bezorgers die er moeten lopen wordt meegenomen. Men is in de routes totaal de weg kwijt, zijn meer tijd kwijt dan gepland in wijken waar tijden sowieso veel te krap staan.
Dal wijken die zonder overleg doorgeschoven worden en in piek wijken worden gestopt of post die ineens wordt doorgeschoven. Het zorgt allemaal voor extra werk waar men niet op heeft gerekend, maar de verwachting is wel dat het gewoon bezorgd zal worden.
En de vele verhalen en klachten moeten horen van klanten die niet krijgen wat ze verwachten, wanneer ze dat verwachten en hoe slecht de klantenservice wel niet is. 

 

Teamleiders die met de handen in het haar zitten, omdat ze nog steeds niet weten wat er precies met hun baan zal gebeuren. Die moeten solliciteren voor de functie die meer betaald en minder personeel onder zich heeft in plaats van vrije keuze te hebben. Waarbij onduidelijkheid is over taakverdeling de toekomstige functies.
En dat terwijl men moet toekijken wat de huidige veranderingen doen met het personeel die zij moeten aansturen. 

 

Al met al, te veel werk voor te weinig personeel. Personeel die niet genoeg betaald krijgen voor de enorme inzet die ze verrichten voor het bedrijf. Die de constante veranderingen ten nadele van het personeel, onder het mom dat het bedrijf gezond moet blijven, meer dan zat zijn. OLK, Logisch Bezorgen, Prisma en dat alles achter elkaar. Is het überhaupt wel een gezond bedrijf als het personeel door alle veranderingen ten onder gaat? Overspannen thuis komen te zitten, in de ziektewet terecht komen en zelfs ontslag nemen omdat men het niet meer aan kan. Mensen die 5, 10 jaar of langer bij PostNL werken, die zich voelen alsof ze nieuw in dienst zijn, omdat het werk zodanig verandert dat men het niet meer herkent. Trouwe medewerkers die van hun werk houden, vertrekken omdat ze de veranderingen zat zijn. 

 

Je kunt het personeel niet langer een schouderklopje, koekje of drankje geven en zeggen hoe erg ze gewaardeerd worden, terwijl tegelijkertijd weer een nadelige verandering wordt aangekondigd of nóg meer wordt gevraagd te doen. Wij, zijn óók PostNL, en wij zeggen genoeg is genoeg. Wij kunnen niet langer, willen niet langer, wij gaan hier aan kapot.

 

PostNL, luister naar ons en doe iets, voordat het te laat is en ons ooit zo mooie PostNL ten onder gaat.

Ben je een PostNLer of ken je een PostNLer? Teken dan vooral de petitie en deel deze zoveel mogelijk om meer PostNLers te bereiken die zich ook in deze situatie herkennen. 

Petitie beëindigd

2966 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

PostNLer

Stuur Een Email

Stem tegen flexwoningen in de Woudhoek

272 Handtekeningen

Nieuwe speel tuin Lijsterbeslaan

103 Handtekeningen

Red Kinderboerderij de Waalrakkers

1315 Handtekeningen

Tekenen Promoten