Stop bezuiniging op cultuur in Wijk bij Duurstede

RED DE WIJKSE CULTUUR

 

Lees verder onder de advertentie

VERKEERDE BEZUINIGING
Op 31 oktober a.s. stemt de gemeenteraad in Wijk bij Duurstede over het voornemen om het Cultuurfonds Wijk bij Duurstede te elimineren. In 4 jaar tijd wordt het gehele budget voor culturele startups wegbezuinigd. Hierdoor wordt het nagenoeg onmogelijk om nieuwe projecten van de grond te krijgen, terwijl er toch al zo weinig budget beschikbaar is.

 

BELANGRIJKE FUNCTIE
Het Cultuurfonds Wijk bij Duurstede bestaande uit vijf door het College van B&W benoemde vrijwilligers, helpt initiatiefnemers om nieuwe aanvragen voor culturele projecten in te dienen en brengt hierover advies uit aan de wethouder van cultuur. Dergelijke aanvragen dienen aan meerdere criteria te voldoen. Zonder het Cultuurfonds wordt het voor veel partijen nog lastiger om een budgetaanvraag bij de gemeente in te dienen.

 

BEHOUD WIJKSE CULTURELE LEVEN
Wij vinden het opheffen van het Cultuurfonds onacceptabel omdat het tot een uitholling van de Wijkse kernwaarden zal leiden. Onze cultuur die tot in de wijde omtrek wordt gewaardeerd, dreigt nu kind van de rekening te worden. Laat daarom uw stem horen.

Petitie beëindigd

244 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Cultuurfonds Wijk bij Duurstede

Stuur Een Email

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

3188 Handtekeningen

Geef Frans een kans!

769 Handtekeningen

Tekenen Promoten