TEGEN deelname Israël Eurovisie Songfestival

Beste medestander, 

 

Lees verder onder de advertentie

Wij uiten onze diepe bezorgdheid over de voorgenomen deelname van Israël aan het Eurovisie Songfestival, gepland in mei in Malmö. Het recente conflict in Israël heeft wereldwijd opschudding veroorzaakt en roept ethische en politieke vragen op.

 

De situatie is complex, nu nog zet Israël als de reactie de aanvallen op Gaza met meer dan dertigduizend doden. In het verleden heeft het Eurovisie Songfestival politieke beslissingen genomen, zoals het uitsluiten van Rusland tijdens de crisis in Oekraïne.

 

Wij geloven dat deelname aan het Eurovisie Songfestival een privilege is dat niet zonder verantwoordelijkheid komt. Om onze bezorgdheid kracht bij te zetten, vragen wij de organisatoren van het evenement om:

 

1. Grondig de ethische implicaties van de deelname van Israël te overwegen, rekening houdend met de lopende gebeurtenissen en internationale veroordelingen.

 

2. Transparantie over de criteria voor deelname en de manier waarop deze worden toegepast op alle deelnemende landen.

 

3. Serieus te overwegen of de deelname van Israël overeenkomt met het streven naar een niet-politiek evenement dat wereldwijd mensen verenigt door middel van muziek.

 

Wij dringen er bij de European Broadcasting Union (EBU) en de organisatoren van het Eurovisie Songfestival op aan om onze zorgen serieus te nemen en passende stappen te ondernemen.

 

Wij verzoeken u vriendelijk om deze petitie te ondertekenen en te delen, zodat onze stemmen gehoord worden en deze boodschap over het stoppen van de Israëlische deelname aan het Eurovisie Songfestival breed gedragen wordt. 

 

Teken mee !! 

 

Met vriendelijke groet, 

 

De bezorgde musicus en muziekliefhebbers.  

Petitie beëindigd

261 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Sandra de Vries

Stuur Een Email

Red Kinderboerderij de Waalrakkers

1315 Handtekeningen

Nieuwe speel tuin Lijsterbeslaan

102 Handtekeningen

Stem tegen flexwoningen in de Woudhoek

270 Handtekeningen

Tekenen Promoten