Psy-Fi & Het Hulsbeek: een ongelukkige combinatie!

Namens onze paarden en pony's laten wij onze stem horen!

Deze petitie is opgesteld met als doel de stem te laten horen van degenen die pensiongast zijn en/of paardijden bij het Twents Ruitercentrum op Het Hulsbeek. Namens al deze ruiters wordt de verbazing uitgesproken over de mogelijke komst van het Psy-Fi Festival naar Het Hulsbeek van 17 tot en met 24 juli 2024. Oftewel wij laten ook namens onze paarden en pony's onze stem horen!

Lees verder onder de advertentie

 

10.000 deelnemers die camperen op Het Hulsbeek met alle overlast van dien

Er worden in deze periode ruim 10.000 bezoekers verwacht die in totaal 9 dagen op Het Hulsbeek verblijven. De ervaringen in Friesland laten zien dat dit festival naast geluidsoverlast (dagelijks tussen naar verwachting 11.00 en 01.00 uur, ruim 100 decibel) ook een (te) grote druk legt op de natuur.

 

En naast de 5 dagen stevige geluidsoverlast, wordt dezelfde hoeveelheid mensen gedurende negen dagen direct op en naast Het Hulsbeek op diverse plekken op (tijdelijke) campings in onder andere de omliggende weilanden gehuisvest. 

 

Negatief voor de paarden en pony's...

De geluidsoverlast en de aanwezigheid van de ruim 10.000 festivalgasten in en om Het Hulsbeek hebben naast een negatief effect op de natuur op Het Hulsbeek ook een negatief effect op de ruim 85 paarden en pony's die sinds jaar en dag hun thuis hebben bij het Twents Ruitercentrum. Inclusief voornoemde periode en gedurende de periode van op- en afbouw kunnen ruiters de ruiterpaden tussen de 5 en 8 weken in Het Hulsbeek niet gebruiken aangezien het overgrote deel van Het Hulsbeek wordt afgesloten. Dit is niet alleen een ernstige belemmering voor de ruiters en de paarden maar evenzeer voor de andere recreanten zoals wandelaars, fietsers en badgasten. Dit nog los van de vraag of buitensport in de 5 dagen met een hoge geluidsoverlast nog doenlijk is.

 

Met een dergelijke geluidsbelasting is het voor zowel mens als dier op zijn zachtst gezegd ongemakkelijk om op Het Hulsbeek te verblijven. Niet voor niets heeft de dierentuin Aqua Zoo Friesland aangegeven dat het festival in het Friese een negatief effect heeft gehad op het dierenwelzijn.

 

...en voor de mooie natuur die Het Hulsbeek kenmerkt!

En als ruiters kennen we de natuur van Het Hulsbeek. We zien de reeën, de vogels en weten van de dassen die op Het Hulsbeek hun leefgebied hebben. We vinden het daarom volstrekt onlogisch dat een festival van deze omvang het oog heeft laten vallen op het recreatie- en natuurgebied Het Hulsbeek.

 

Van een terrein in Friesland dat circa 4 keer groter is dan Het Hulsbeek moest het festival vertrekken. En de gemeente Enschede heeft al al laten weten dat Psy-Fi zelfs op het daarvoor oorspronkelijk bedoelde Evenemententerrein Vliegveld Twente niet welkom is.

 

Het is wat de ondertekenaars van deze petitie betreft dan ook onlogisch te veronderstellen dat de rust op Het Hulsbeek wel bewaard zal blijven.

 

Tegen de komst van het Psy-Fi festival!

Met de ondertekening van deze petitie laten de ruiters en pensiongasten van het Twents Ruitercentrum weten, tegen de komst van het Psy-Fi festival te zijn. Want zoals de titel van deze petitie al stelt. Psy-Fi & Het Hulsbeek: een ongelukkige combinatie!

Petitie beëindigd

551 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Mark de Lat

Stuur Een Email

TERRAS RESTAURANT RAFI PALMGRACHT

195 Handtekeningen

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

3023 Handtekeningen

Tekenen Promoten