Oproep aan de directie

Beste directie,

 

Lees verder onder de advertentie

Door middel van deze petitie willen we met zoveel mogelijk personeel gezamenlijk onze zorgen uiten over de huidige situatie bij de Melkweg. Afgelopen week zijn wij ingelicht over een onderzoek naar het veiligheidsbeleid en de ingehuurde beveiliging. We maken ons zorgen over het doel van dit onderzoek.

 

Ten eerste vinden we het onderzoek zorgwekkend omdat het wordt uitgevoerd door een concurrent van onze huidige security. Een beveiligingsbedrijf dat onderzoek bij en evaluatie van andere bedrijven niet aanbiedt als standaard dienst, en bovendien bestaat uit oud collega’s van onze operationeel directeur. Dit is geen onafhankelijke partij noch is deze partij gespecialiseerd in hetgeen jullie ze voor inhuren.

 

Wij vrezen dat deze inventarisatie tot doel heeft om onze huidige security te vervangen. De beveiliging van het huidige bedrijf wordt zeer gewaardeerd. Onze beveiligingscollega’s zijn onderdeel van een hecht Melkweg team. Veel van hen werkten voor dat ze voor het huidige bedrijf werkten in loondienst bij de Melkweg en de eigenaar van het huidige bedrijf heeft o.a. ruim 10 jaar als Hoofd Beveiliging in loondienst van de Melkweg gewerkt. Het zijn mensen die Melkweg goed kennen, hart hebben voor de zaak en hun dienstverlening hebben afgestemd op wat wij op de vloer nodig hebben. Ze zijn een bron van stabiliteit en veiligheid, en dragen bij aan ons werkplezier.

 

Daarnaast vrezen we dat de oorsprong van dit onderzoek ligt in een verkeerde interpretatie van onze zorgen. Wij hebben aangegeven dat we ons zorgen maken over de sociale veiligheid bij de Melkweg. Niet alleen bij de beveiliging, service en de bar, maar in heel de Melkweg, ook op kantoor en bij techniek, ook tegenover leidinggevenden en de directie.

 

Een concurrerend beveiligingsbedrijf is niet geschikt om onderzoek te doen naar sociale veiligheid. Enerzijds omdat mensen zich niet prettig voelen bij een gesprek met mensen met een duidelijk belang bij de uitkomst. Maar hoofdzakelijk omdat beveiligers niet opgeleid zijn om een onderzoek te doen naar gevoelige en lastig grijpbare onderwerpen als sociale veiligheid. Dit gaat om vragen als: voel je je vrij om je uit te spreken? Heb je het gevoel dat de Melkweg je passend zou ondersteunen bij een geschil? Heb je het gevoel dat je gelijk wordt behandeld, ongeacht je persoonskenmerken? Daar heb je een onafhankelijke partij voor nodig die gespecialiseerd is in het doen van kwalitatief onderzoek.

 

Tot slot willen we erop wijzen dat de onduidelijke communicatie wederom heeft geleid tot onrust op de werkvloer. Eerst wordt een onderzoek naar sociale veiligheid aangekondigd, dan is het ineens een inventarisatie van veiligheidsbeleid. We weten niet waar we aan toe zijn. Mensen vrezen hun baan en zijn bang afscheid te moeten nemen van gewaardeerde collega’s. Het concurrerend beveiligingsbedrijf biedt ook service medewerkers, moeten onze service collega’s hun baan ook vrezen? We zien dat de onzekerheid onze naaste collega’s persoonlijk raakt.

 

Onze oproep aan de directie is om ons hechte team niet uit elkaar te halen en een echt onderzoek naar de sociale veiligheid in te stellen. De externe trainingen boden geen gelegenheid om anoniem je verhaal te kunnen doen en geen mogelijkheden tot een organisatie brede analyse. We zien een angstcultuur bij de Melkweg en dat gaat ons allen aan het hart. Velen van ons zetten ons al jaren in voor de prachtige stichting waar wij werken. Dat willen wij graag met plezier en als team blijven doen.

 

Groet,

Personeel van de Melkweg

Petitie beëindigd

91 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Personeel Melkweg

Stuur Een Email

TERRAS RESTAURANT RAFI PALMGRACHT

195 Handtekeningen

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

3023 Handtekeningen

Tekenen Promoten