Gratis menstruatie producten op de HU!

Op de Hogeschool Utrecht verdient iedereen gelijke kansen. Helaas heeft niet iedereen toegang tot basisbehoeften zoals menstruatieproducten. Nu moeten studenten en medewerkers die menstruatieproducten nodig hebben, deze zelf kopen en meenemen. Vergeten ze dit, dan worden ze naar de Spar gestuurd. Dit is zowel onhandig als oneerlijk. En Menstruatie producten kopen is niet altijd mogelijk, uit een onderzoek van Plan internationaal blijkt dat 1 op de 10 vrouwen soms geen geld heeft voor menstruatie producten. Ook is menstruatie niet in te plannen: 70% van de vrouwen is wel eens verrast geweest door het begin van de ongesteldheid, zonder menstruatie producten bij zich te hebben.

 

Lees verder onder de advertentie

Wij willen dat iedereen zich 100% kan inzetten voor hun studie of werk, zonder zich zorgen te maken over basisbehoeften. Daarom willen we dat de HU gratis menstruatieproducten beschikbaar stelt in alle vrouwen- en genderneutrale toiletten. Dit is een simpele maar belangrijke stap naar meer gelijkheid en inclusiviteit op de Hogeschool Utrecht.

 

Samen bouwen we aan een HU waar iedereen zich welkom en ondersteund voelt. Help deze verandering te maken, teken de petitie!

Teken Deze Petitie!

24%
Handtekeningen: 244
Doel Handtekeningen: 1000
Deze Petitie Is Gestart Door:

Lars de Groot

Stuur Een Email

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

3188 Handtekeningen

Geef Frans een kans!

769 Handtekeningen

Tekenen Promoten