Release alle Studio 100 Musicals

Tussen 1998 en 2007 produceerde Studio 100 jaarlijks sprookjesmusicals in Vlaanderen en later ook in Nederland. Ruim 20 jaar later zijn deze musicals nog altijd razend populair bij zowel de kinderen van toen als een hele nieuwe generatie fans. Dit blijkt wel uit het succes van de hernemingen van "De 3 Biggetjes" en "Sneeuwwitje" in 2024.

 

Lees verder onder de advertentie

Verschillende van deze sprookjesmusicals zijn destijds door Studio 100 uitgebracht op dvd, waardoor men er nu jaren later nog altijd van kan genieten. Maar er zijn ook verschillende musicals die welliswaar volledig gefilmd zijn, maar nooit (volledig) zijn uitgebracht. Al ruim 20 jaar hoopt een almaar toenemende groep fans deze producties ooit te kunnen zien.

 

Het doel van deze petitie is om aan Studio 100 te laten zien dat er een grote markt is voor het uitbrengen van deze nooit aan publiek vertoonde registraties, en hopelijk te doen overtuigen deze éindelijk beschikbaar te maken voor publiek. Het is aan Studio 100 om te bepalen hoe; een dvd release, streaming, Youtube. Wij zijn met alles tevreden.

 

Zoals de bezoekersaantallen van De 3 Biggetjes uitwijzen, hoeft er geen angst te zijn hierdoor publiek bij toekomstige musicals mis te lopen; het zal de voorstellingen enkel populairder maken en juist méér bezoek trekken. 

 

Het betreft de volgende registraties:

 

Sneeuwwitje (Antwerpen 1998)

Indien hiervan een volledige registratie bestaat

 

Assepoester (Antwerpen 1999)

Een illegale registratie hiervan is al een aantal jaar in omloop, maar deze is nooit door Studio 100 zelf uitgebracht.

 

Pinokkio (Antwerpen 2000)

Er is in 2000 een VHS verschenen met 90 minuten aan hoogtepunten van deze voorstelling, en deze is later ook heruitgebracht op dvd. Maar de volledige registratie van de voorstelling is nooit uitgebracht.

 

Robin Hood (Antwerpen 2001)

In 2010 zijn er 14 clips uit deze voorstelling verschenen op Studio 100 TV, maar de volledige registratie van de voorstelling is nooit uitgebracht.

 

De Kleine Zeemeermin (Antwerpen 2004)

Mogelijk de meest gewilde registratie onder fans. Op de dvd van de Efteling-versie verschenen 4 clips uit deze voorstelling, maar de volledige registratie van de voorstelling is nooit uitgebracht.

 

 

Ik hoop dat de aanhoudende populariteit van de Sprookjesmusicals, en de duidelijke interesse in de niet-uitgebrachte registraties, Studio 100 zal doen overtuigen om deze prachtige voorstellingen eindelijk met een groter publiek te delen.

Teken Deze Petitie!

15%
Handtekeningen: 375
Doel Handtekeningen: 2500
Deze Petitie Is Gestart Door:

Studio 100 Musical Archief

Stuur Een Email

Geef Frans een kans!

769 Handtekeningen

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

3188 Handtekeningen

Tekenen Promoten