De Buurtsuper in Westlaren: Een onmisbare schakel!

Beste buurtbewoners, beste Zuidlaarders en de vele anderen die de winkel aan doen,

 

Lees verder onder de advertentie

Als gemeenschap staan we voor een cruciaal moment: de buurtsupermarkt In Westlaren dreigt te verdwijnen. Het is meer dan alleen een winkel; het is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven en een waardevolle bron van ondersteuning voor velen.

 

Ten eerste, laten we denken aan degenen die het meest kwetsbaar zijn in onze gemeenschap, zoals de bewoners van Dennenoord. Voor hen is de buurtsupermarkt niet zomaar een optie, het is een lifeline. Het biedt hen de mogelijkheid om dichtbij huis boodschappen te doen, zonder de noodzaak van lange reizen of afhankelijk te zijn van anderen voor hulp. Dit bevordert niet alleen hun zelfstandigheid, maar het versterkt ook de cohesie binnen onze buurt.

Daarnaast mogen we de waarde voor onze oudere inwoners niet over het hoofd zien. Voor velen van hen is de buurtsupermarkt een plek waar ze te voet naartoe kunnen, waardoor ze niet alleen de broodnodige boodschappen kunnen doen, maar ook kunnen genieten van een gevoel van onafhankelijkheid en verbondenheid met de gemeenschap. Door deze voorziening in stand te houden, geven we hen de kans om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, in een vertrouwde omgeving waar ze zich veilig voelen.

Bovendien biedt de buurtsupermarkt een unieke leerkans voor onze kinderen. Het stelt hen in staat om kleine boodschappen voor hun ouders te doen, waardoor ze waardevolle vaardigheden ontwikkelen zoals verantwoordelijkheid, omgaan met geld en sociale interactie. Dit draagt niet alleen bij aan hun persoonlijke groei, maar versterkt ook de banden tussen verschillende generaties in onze buurt.

En laten we de toeristen die onze buurt bezoeken niet vergeten. Met een camping in de buurt is de buurtsupermarkt niet alleen een voorziening voor onze lokale bewoners, maar ook een welkome stop voor toeristen die op zoek zijn naar basisvoorzieningen. Het ondersteunt niet alleen ons, maar draagt ook bij aan de gastvrijheid en het welzijn van bezoekers.

Kortom, de buurtsupermarkt is veel meer dan alleen een plek om boodschappen te doen. Het is een symbool van gemeenschapszin, solidariteit en ondersteuning voor elkaar. Laat uw stem horen door deze petitite te tekenen. Deze waardevolle voorziening moet behouden blijven, zodat het hart van onze buurt blijft kloppen.

 

Met vriendelijke groet, A. Couperus

Petitie In-Actief

24 Handtekeningen
> De beheerder heeft 2 maanden niet ingelogd, de petitie is hierdoor automatisch in-actief gezet!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Anke Couperus

Stuur Een Email

Steunbetuiging voor dansgezelschap de Stilte

2734 Handtekeningen

Red Kinderboerderij de Waalrakkers

1315 Handtekeningen

Nieuwe speel tuin Lijsterbeslaan

105 Handtekeningen

Tekenen Promoten