Veilig fietspad tussen St-annaland en Stavenisse

Op het hele eiland Tholen zijn veilige fietspaden tussen de dorpen aangelegd; op 1 stuk na: tussen Sint-Annaland en Stavenisse is er nog geen veilige fietsroute. De Annavosdijk/Oudelandsedijk wordt dagelijks bereden door bussen, vrachtwagens, tractors, auto’s, motors etc., maar ook door fietsers. En dit is een zeer onveilige situatie. Het mag wel een wonder heten dat dit tot op heden nog niet heeft geleidt tot grote ongevallen. Er komt steeds meer verkeer over deze route. De dorpen groeien. Het wordt echt drukker.

 

Lees verder onder de advertentie

Tussen Stavenisse en Sint- Annaland is er dagelijks veel fietsverkeer. Zo zijn er:

 

- Schoolkinderen die van Sint-Annaland naar Stavenisse gaan.

 

- Schoolkinderen vanaf de Annavosdijk/Oudelandsedijk naar de middelbare school in Tholen of dergelijke gaan.

 

- Werkmensen op weg naar hun werk in Stavenisse of Sint-Annaland.

 

- Toeristen of ouderen die een rondje doen.

 

- Cliënten of personeel onderweg naar de zorgboerderij Equimio.

 

- Omwonenden van de Annavosdijk/Oudelandsedijk op weg naar school, bushalte of voor een rondje fietsen. De meesten moeten verplicht over de dijk om naar de polder te kunnen gaan, omdat ze niet aan een buitenroute wonen.

 

De Annavosdijk/Oudelandsedijk wordt in dv 2025 aangepakt. Dan is het toch slimmer dat hierbij  direct de aanleg voor een fietspad in wordt meegenomen?

 

Vanaf de Stoofweg in Sint-Annaland wordt het fietspad al verlengd langs de Zoetwaterweg tot de Oudelandseweg. We zouden willen dat dit fietspad direct doorgetrokken zodat er een veiligere fietsroute ontstaat.

 

Graag willen we handtekeningen verzamelen om hier een zeer serieuze zaak van te maken, zodat de bovengenoemde mensen veilig op de fiets van Sint-Annaland naar Stavenisse kunnen en omgedraaid. Veel mensen die klagen over deze vervelende dijk. Help nu mee! Deel dit bericht. We zijn er zeker van overtuigd dat als er een aangenaam fietspad ligt, dat er dan ook veel van gebruik gemaakt zal worden. Nu is het voor velen een belemmering om de fiets te pakken als de route over de Annavosdijk/Oudelandsedijk gaat.

 

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Teken Deze Petitie!

67%
Handtekeningen: 669
Doel Handtekeningen: 1000
Deze Petitie Is Gestart Door:

Gea Schellingerhout

Stuur Een Email

Red Kinderboerderij de Waalrakkers

1315 Handtekeningen

Steunbetuiging voor dansgezelschap de Stilte

2735 Handtekeningen

Stem tegen flexwoningen in de Woudhoek

277 Handtekeningen

Tekenen Promoten