Houd lijn 24 binnen de rails. Protest tegen het uit dienst nemen van tramlijn 24 in A’dam Zuid.

Toelichting

Wij (leden van de coöperatie StadsdorpZuid) hebben uit de media en via de pers moeten vernemen dat tramlijn 24 met ingang van mei dit jaar voor circa een jaar wordt opgeheven wegens werkzaamheden aan de rails op de kruising van Baerlestraat/De Lairessestraat-Museumplein. Er zou zelfs sprake zijn van het definitief schrappen van deze lijn uit het vervoersplan van de stadsregio.

Lees verder onder de advertentie

Wij willen als bewoners van de Apollobuurt, Olympiakwartier en Irenebuurt in Amsterdam Zuid ten sterkste protesteren tegen dit voornemen. Deze wijken tellen zeer veel oudere bewoners, onder wie velen slecht ter been. Voor hun mobiliteit is lijn 24, de verbinding met het stadscentrum en de VU zeer belangrijk. Vooral het traject van het Stadionplein over de Stadionweg naar de Beethovenstraat is onmisbaar. Voor deze anderhalve kilometer is geen ander openbaar vervoer beschikbaar. Bus 15 rijdt de andere kant uit en de haltes van de lijnen 5 en 16 zijn te ver weg voor minder mobiele bewoners.

Wij vragen aan het Bestuur Stadsregio West, de Burgemeester en Wethouders Stad Amsterdam en de Directie Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam dringend om tramlijn 24 niet op te heffen, ook niet tijdelijk. Wij verzoeken hen om het door ons StadsdorpZuid aangedragen voorgestelde alternatief van een omleiding via de van Woustraat te realiseren of een andere oplossing met vergelijkbaar resultaat te kiezen en willen dit reeds verzonden schriftelijke verzoek met handtekeningen van de leden/bewoners kracht bij zetten.

Petitie beëindigd

964 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Mary

Stuur Een Email

StadsdorpZuidd

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

125791 Handtekeningen

GEMEENTE DEN HAAG, RED ADO EN VERKOOP HET STADION!

4717 Handtekeningen

Nederlands onderwijs gender neutraal maken

26 Handtekeningen

Tekenen Promoten