Stop #Tapsterk

Wat is er aan de hand? 
Door inlichtingendiensten mag er nu alleen in jouw internetgegevens gespeurd worden als je ergens van verdacht wordt. Als Plasterk zijn zin krijgt, kan dat plots veranderen. Simpel gezegd mogen in het kabinetsvoorstel alle mensen die aan een bepaald criterium voldoen (bv. iedereen rond Amsterdam CS) tegelijk afgetapt worden. Dit geldt dan dus ook voor onschuldige burgers die nergens van verdacht worden. 
Waarom vinden wij dat een slecht idee?

Privacy is een groot goed. Het zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens ook persoonlijk blijven. Sommige dingen wil je gewoon niet met  anderen delen. Zoals de privégesprekken met je vriend of op welke pornosites je bent geweest. Als jij onschuldig bent en nergens van verdacht wordt, is dat wat ons betreft je volste recht. Zeker als zulke informatie mogelijk ook nog eens met grote Amerikaanse inlichtingendiensten gedeeld wordt.
Is dit niet  nodig om terrorisme te bestrijden? 
Nee. Steeds meer veiligheidsexperts zeggen dat niet meer, maar juist minder data nodig is om terrorisme goed te kunnen bestrijden. Dat werkt als volgt: de door Plasterk gewilde data kan oplopen tot honderden miljoenen berichtjes, mails, telefoongesprekken, links, etc. De AIVD en MIVD hebben nooit genoeg mankracht om al die informatie te doorzoeken. Daarom kun je beter met een kleine hoeveelheid relevante dan met veel irrelevante informatie werken. Soortgelijke uitbreidingen van bevoegdheden bleken nergens effectief. 'Op welk onderzoek is de uitbreiding van bevoegdheden gebaseerd?', is dan ook vraag waar maar geen antwoord op komt. 
Kortom
Wil jij je privacy ook beschermen? Teken dan mee en stop #tapsterk!

Lees verder onder de advertentie

Petitie beëindigd

914 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Lyle

Stuur Een Email

DWARS

AAN HALSEMA: ZEG SAMENWERKING MET TEL AVIV OP!

500 Handtekeningen

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

126825 Handtekeningen

Houdt Elektra op te bestaan?!

1850 Handtekeningen

Tekenen Promoten