IK WIL MEER RUIMTE TUSSEN DE REGELS VOOR DRONES

WAT IS ER AAN DE HAND?

 

Lees verder onder de advertentie

De staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu, mevrouw Sharon Dijksma, is voornemens de regels voor dronevliegers aan te scherpen. De nieuwe regels bestaan uit nog meer beperkingen voor drones... en nog minder ruimte om te vliegen. Hierdoor dreigt  een spaak in het wiel van de tienduizenden amateur-dronevliegers van Nederland te worden gestoken. Hobby-matig vliegen met drones wordt bijna onmogelijk en in elk geval zeer kostbaar als gevolg van de nieuwe regels. 

 

Ook de jonge drone-industrie wordt met deze nieuwe regels geremd in de ontwikkeling. Deze snelgroeiende industrie zorgt voor werkgelegenheid, economische groei en - niet onbelangrijk - voor innovatieve drones die zowel het bedrijfsleven, de agrarische sector als particulieren van nieuwe oplossingen kunnen voorzien.  

 

TEGEN MEER REGELS, VOOR MEER HANDHAVING

 

De ondertekenaars van deze petitie zijn - in het belang voor veiligheid in de openbare ruimte - VOOR duidelijke regels, zoals een totaalverbod voor drones in een grote straal rondom vliegvelden. We zijn tegelijkertijd TEGEN betutteling en onzinnige regels, zoals het verlagen van de maximale vlieghoogte naar slechts 50 meter. Wij zijn van mening dat de BESTAANDE regelgeving volstaat en dat de overheid enkel voor een goede handhaving van deze bestaande regels moet zorgdragen. 

 

 

EEN FAIRDEAL VOOR DRONEVLIEGERS

 

De tienduizenden drones in Nederland hebben nog nooit ernstige ongelukken of gewonden veroorzaakt. Ter vergelijking: brommerrijders zijn jaarlijks verantwoordelijk voor bijna 40 fatale ongelukken en 2000 ernstig gewonden. Als u ook van mening bent dat dronevliegers niet schuldig zijn totdat het tegendeel wordt bewezen, maar een regelgeving verdienen die NIET is gebaseerd op subjectieve angsten, protectionisme en aannames, maar op objectief onderzoek en harde feiten, onderteken dan deze petitie. De handtekeningen worden op een geschikt moment aangeboden aan de staatsecretaris. 

 

HARTELIJK DANK! 

 

AFZENDER: Drone hobby vliegers zijn helaas niet / nauwelijks georganiseerd in een stichting of vertegenwoordigende organisatie. Deze petitie is daarom een spontaan initiatief op persoonlijke titel van Bart Houx. Om aan de buitenwereld toch te kunnen laten zien dat we het als een "community van individuen' helemaal met elkaar eens kunnen zijn, ondertekenen we deze petitie. We willen een tegengeluid laten horen. En iedereen die hier hetzelfde over denkt kan zich door een stem, met woord en in gebaar bij aansluiten. 

Petitie beëindigd

697 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Bart

Stuur Een Email

Dronesky.nl

Tekenen Promoten