Namen en Rugnummers moet blijven!

Vandaag bereikte ons het onderstaande nieuwsbericht. RTVU Utrecht moet bezuinigen en zegt daarom het programma " namen en rugnummers " te moeten schrappen. Wij kunnen ons geen maandag avonden meer voorstellen zonder dit mooie programma. Nooit meer René van den Berg. Dat kan toch niet?

 

Lees verder onder de advertentie

Teken deze petitie en laat RTV Utrecht, maar zeker ook Den Haag weten dat Namen en Rugnummers moet blijven!

 

Elf medewerkers van de regionale omroep RTV Utrecht verliezen hun baan. De zender wordt volgend jaar met 1.1 miljoen euro gekort en moet reorganiseren. De programma’s Westbroek!Van Rossemvertelt en Namen & Rugnummersverdwijnen van de televisie. Dat meldt RTV Utrecht op de site.

Directeur Paul van der Lugt zegt op het eigen medium: “Het is een slechte dag voor de regionale en lokale journalistiek in Utrecht. Ik zie onder deze omstandigheden geen andere mogelijkheid en ik doe nogmaals een beroep op de politiek om deze bezuinigingen terug te draaien.” Hij denkt dat de reorganisatie het gevolg is van het mislukken van de samenwerking tussen twaalf regionale omroepen.

 

Diverse redacties en programma’s worden samengevoegd en er moet meer aandacht komen voor online. Het programma U Vandaag zal ook niet langer door twee maar een presentator gepresenteerd worden. Presentator Marc van Amstel van het radioprogramma Utrecht komt thuis neemt afscheid.

De reorganisatie is het gevolg van bezuinigingen in het mediabeleid van het Rijk. De 1,1 miljoen euro die wordt gekort bij RTV Utrecht is in totaal 11% van het totale omroepbudget.

Petitie beëindigd

1009 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Thomas Lutje

Stuur Een Email

Stop de angstcultuur bij PostNL

147 Handtekeningen

Tielse Beiaard blijft!

549 Handtekeningen

Pieter Elbers moet herbenoemd als CEO van KLM!

25197 Handtekeningen

Tekenen Promoten