Geen sloop hoofdgebouw Edward Poppe Internaat

Edward Poppe Internaat Luchtfoto Etten-LeurDe gemeente Etten-Leur wil woningbouw van 5 bouwlagen plegen op het terrein van het voormalige Edward Poppe Internaat. Onzeker is wat er met het karakteristieke en kenmerkende hoofdgebouw gaat gebeuren. Sloop is een reële optie.

 

Lees verder onder de advertentie

Ons Etten-Leur pleit voor het behoud van dit historische pand.  Zonder sloop, met behoud van karakteristieke elementen en aangezicht en uiteraard aangepast aan de eisen van deze tijd.

 

Het heeft een bijzondere uitstraling, geeft karakter aan dit deel van Etten-Leur en heeft voor velen een emotionele waarde.

 

Zie ook de uitzending van het TV programma ‘De Reünie’ waarin een aantal oud-bewoners hun verhaal doen. http://www.npo.nl/kro-de-reunie/07-12-2014/KN_1663997 Dit heeft inmiddels ook weer tot andere reünies heeft geleid.

 

Steunt u ons in het voorkomen van sloop van dit mooie gebouw, teken dan deze petitie.

 

Edward Poppe Internaat Etten-Leur

 

Bij voorbaat dank.

 

Lia Boeren

Fractievoorzitter Ons Etten-Leur

 

 

Hoe gaat het verder?

Op 19 juni 19:30 uur is er een openbare raadsvergadering in het oude raadhuis, markt 1 te Etten-Leur, waarbij u als inwoners en belangstellenden de mogelijkheid hebt om uw mening en ideeën over dit gebouw te delen. De resultaten van deze petitie zullen dan ook namens Ons Etten-Leur ingebracht worden.

 

Over Ons Etten-Leur

Ons Etten-Leur is een lokale politieke partij. Al sinds de oprichting zet zij zich in voor het behoud van sfeerbepalende panden, pleinen en aangezichten in Etten-Leur. Zo is eerder al met succes een monumentaal pand op de Markt (Dr. Hermans) van Etten-Leur behouden.

 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, heeft u ideeën voor toekomstig gebruik, dan kunt u contact opnemen met fractievoorzitter Lia Boeren via info@ons-etten-leur.nl of 076-5038078

Petitie beëindigd

293 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Ons Etten-Leur

Stuur Een Email

Ons Etten-Leur

Voorzieningen voor chauffeurs ver onder de maat!!!

1794 Handtekeningen

Geen verplichte QRcode in onze strijd tegen corona

29541 Handtekeningen

Verzekeraars vergoed onze zorg! #verzekerME!

2833 Handtekeningen

Tekenen Promoten