Rotterdamse Oogst moet blijven!

Update 8 april 2017

Tijdens de raadsvergadering van 6 april jl. beloofde wethouder Struijvenberg dat Rotterdamse Oogst in huidige vorm door kan gaan, in ieder geval tot er een beslissing in de raad is genomen. Voor dat besluit was brede steun in de raad. 

Lees verder onder de advertentie

https://rotterdam.raadsinformatie.nl/vergadering/412086/Gemeenteraad%2006-04-2017 (Agendapunt 4a)

 

Door verandering in de stedelijke regelgeving voor evenementenmarkten heeft de Rotterdamse Oogstmarkt na april geen vergunning meer. Het alternatief dat de Gemeente Rotterdam voorstelt, om de markt per nieuwe marktverordening te regelen, leidt tot een té groot verlies van onze identiteit.

 

Rotterdamse Oogst wil dit niet. Zelfs als wij onze ambitie door te groeien naar een weekmarkt laten varen en teruggaan naar een maandmarkt, dan kan dit niet. Als er geen andere oplossing komt verwachten we dat er binnenkort helemaal geen Oogstmarkt meer zal zijn. We roepen de gemeente Rotterdam op met een oplossing te komen.

 

Ruimte voor Makersmarkten
Voor private, ongesubsidieerde, marktorganisatoren als Rotterdamse Oogst zijn er nog twee smaken: ofwel twee keer per jaar met muziek en terras*, ofwel tekenen voor een vaste frequentie gedurende vijf jaar zonder muziek en terras, zonder flexibiliteit, programmering en met hoge vaste gemeentelijke lasten. Wij pleiten voor een derde smaak. Zoals er in veel landen speciale regelingen zijn voor farmers markets, pleiten wij voor een Rotterdamse vertaling daarvan:  de ‘makersmarkten’. Markten waar makers hun waar direct aan de Rotterdammer verkopen, waar ruimte is voor organische groei, met veel tijdelijke deelnemers, een sterke lokale binding, een placemaking effect, ruimte voor experiment en feest.

 

Gemeente Rotterdam: grijp die kans!
De nieuwe marktverordening wordt nu geschreven. Dit lijkt ons het moment om daar ruimte voor te maken. Daarom willen we de Gemeente Rotterdam oproepen die kans te pakken. Dan doen wij waar we goed in zijn: de beste, leukste en lekkerste kwaliteitsmarkt van Rotterdam organiseren. Voor stad én stedeling.

 

- Meer informatie vind je op onze website van Rotterdamse Oogst

- Lees ook het Ongevraagd Advies van Gebiedscommissie Noord aan de wethouder

 

De petitie zal 18 april overhandigd worden aan wethouder Struijvenberg.

 

 

 

 

Petitie beëindigd

3141 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Rianne Andeweg

Stuur Een Email

Stichting Rotterdamse Oogst

Petitie tegen nieuw Bedrijventerrein Winterswijk

1427 Handtekeningen

NIET stoppen met Spiegelzaal bij NPO Klassiek

13282 Handtekeningen

Houdt Elektra op te bestaan?!

1850 Handtekeningen

Tekenen Promoten